Terug

Elektrische Bakfiets Kopen? Nu tot 40% SALE [GRATIS verzending] ✔️ (15)

✔️ In 3 termijnen betalen met 0% rente - ✔️GRATIS verzending - ✔️ 14 dagen bedenktijd - ✔️Niet goed? Geld terug! [SALE TOT 40%!]

Filters

Elektrische Bakfiets Kopen? Nu tot 40% SALE [GRATIS verzending] ✔️

De elektrische bakfiets: extra vrijheid en dé oplossing voor logistieke uitdagingen

Jaren geleden zorgde de elektrische fiets al voor een enorme revolutie. Maar een elektrische bakfiets? Dat was wel iets heel bijzonders. Vandaag de dag komen we ze steeds vaker tegen in het straatbeeld. Waar vroeger de kruidenier veelal de bestuurder was, kruipen nu vooral moeders achter het stuur. De elektrische bakfiets is een handig vervoermiddel voor wie kleine kinderen heeft en/of veel spullen wil kunnen vervoeren. Of een huisdier misschien. De elektrische bakfiets maakt jouw drukke bestaan vol logistieke uitdagingen een stuk makkelijker. En hij is nog milieuvriendelijk ook!

De voordelen van een elektrische bakfiets kopen

De elektrische bakfiets zien we tot nu toe vooral in de steden, alhoewel hij ook daarbuiten aan een flinke opmars bezig is. Niet zo, gek, want de trapondersteuning van de elektrische bakfiets zorgt ervoor dat je, zelfs met een zware belading, nauwelijks kracht hoeft te zetten. Zelfs forse tegenwind, heuvels en bruggen kunnen het jou niet moeilijk maken. Wist je dat er zelfs steeds meer mensen zijn die een elektrische bakfiets verkiezen boven de aanschaf van een tweede (boodschappen)auto? Dankzij dit handige vervoermiddel ben zonder al te veel inspanning je razendsnel op je bestemming.

Waar en waarvoor ga jij je elektrische bakfiets gebruiken?

Een elektrische bakfiets kan in verschillende situaties een echte uitkomst zijn. Wat de reden voor jouw overweging betreffende de aanschaf van een dergelijk vervoermiddel ook mag zijn, onze professionals van Aktiebikes adviseren je graag. Elektrische bakfietsen kun je grofweg in twee categorieën opdelen: tweewielers en driewielers. Tussen beide soorten bestaan diverse verschillen. Wat de voor jou beste elektrische bakfiets is, is vooral afhankelijk van waar en waarvoor je hem gaat gebruiken. Een elektrische bakfiets behaalt overigens een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur.

Voor zowel mannen als vrouwen

Alhoewel het vaak de dames zijn die je op een elektrische bakfiets ziet, neemt dit niet weg dat dit vervoermiddel ideaal is voor zowel mannen als vrouwen. In tegenstelling tot de gewone fietsen en de elektrische fietsen worden bakfietsen altijd met een laag frame vervaardigd. Logisch, want iedereen moet ermee vooruit kunnen. Zoek je dus naar een elektrische bakfiets, dan is ons assortiment (net als bij andere winkels) niet op te splitsen in dames- en herenfietsen.

Ideaal voor binnen de stad én voor lange afstanden

De elektrische bakfiets wordt vooral gebruikt voor woon-werkverkeer, supermarktbezoek en het halen en brengen van de kinderen naar school en sportverenigingen. Een ideaal vervoermiddel voor de korte afstanden dus, maar een elektrische bakfiets helpt je ook uit de brand wanneer je langere afstanden moet overbruggen. In dat geval verdient de elektrische bakfiets zonder twijfel de voorkeur boven de bakfiets zonder trapondersteuning. Dankzij de krachtige motor zijn ook langere afstanden goed te doen en zelfs in de zomer is zweten niet eens nodig.

Elektrische bakfietsen met twee wielen

De tweewielers, ook wel cargo bike genoemd, beschikken over een achterwiel en een voorwiel dat zich aan de voorkant van de bak bevindt. Doorgaans fietst een elektrische bakfiets met twee wielen lichter dan een variant met drie wielen. Deze bakfietsen zijn ook smaller en wendbaarder. Zo is afslaan en keren een stuk eenvoudiger. Rijd je vaak over een hobbelig wegdek, dan is de fiets alsnog comfortabel. Onthoud wel, dat een elektrische bakfiets met twee wielen moeilijker op de standaard is te krijgen dan een variant met drie wielen.

Elektrische bakfietsen met drie wielen

Een elektrische bakfiets met drie wielen heeft een achterwiel en twee wielen die zich aan de zijkant van de bak bevinden. Daardoor is deze fiets wat breder dan een tweewieler. Alhoewel hij minder wendbaar is, is hij wel een stuk stabieler wanneer je met een volle belading rondrijdt. Het gewicht wordt namelijk over de twee voorwielen verdeeld. Een verhoging zoals een stoep op-of afrijden moet je wel haaks doen. Een voordeel ten opzichte van een tweewieler is dat een elektrische bakfiets met drie wielen, ook wel een cargo trike genoemd, geen standaard nodig heeft.

De verschillende merken

Wij van Aktiebikes vinden het belangrijk dat je voldoende opties hebt bij het uitkiezen van een elektrische bakfiets. Daardoor heb je, net zoals bij onze andere elektrische fietsen, de keuze uit diverse merken. Altec en Popal zijn bekende fabrikanten. Altec staat bekend als een zeer betaalbaar fietsmerk met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Popal is een fabrikant van trendy fietsen die passen bij de Hollandse nuchterheid. Ondanks het altijd hippe design, kun je ook bij Popal op een vriendelijke prijs rekenen.

De aandrijving van de elektrische bakfiets

Een elektrische fiets kan zijn motor in het voorwiel, achterwiel of trapas (middenmotor) hebben. Omdat een voorwielaandrijving minder krachtig is dan de andere aandrijvingen, zie je die bij een elektrische bakfiets eigenlijk vrijwel nooit. Een middenmotor of een achterwielaandrijving is gebruikelijker. Een middenmotor geeft veel stabiliteit, maar maakt vaak wel iets meer geluid. Een achterwielaandrijving is extra krachtig, maar is op de termijn iets onderhoudsgevoeliger. Twijfel je over de voor jou beste keuze, dan helpt Aktiebikes je graag met professionele adviezen.

Is een elektrische bakfiets eigenlijk wel veilig?

Veel mensen die de aanschaf van een elektrische bakfiets overwegen, vragen zich af of dit vervoermiddel wel veilig genoeg is. Zeker wanneer er regelmatig kinderen in zullen plaatsnemen. Echter hoef je je hierover geen enkele zorgen te maken. Bij onze oosterburen werd de elektrische bakfiets zelfs al eens uitgeroepen tot de veiligste manier om kinderen te vervoeren. Omdat de kinderen in een stevige bak zitten, zitten ze veilig én kun jij ook altijd een oogje in het zeil houden. Zitten kinderen in een kinderstoeltje of in de fietskar achter de fiets, dan is dat lastiger.

Moet ik een helm dragen bij een elektrische bakfiets?

Op dit moment is het dragen van een helm bij het gebruik van een elektrische fiets niet verplicht. Dit heeft te maken met het feit dat je met een elektrische bakfiets slechts een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur kunt behalen. Nederlanders zijn over het algemeen ook van mening dat ze een fietshelm niet nodig hebben. Dat terwijl een ongeluk natuurlijk in een klein hoekje kan zitten. Wel gaan er geluiden op dat de regelgeving in de toekomst wordt veranderd. Een fietshelm is dus (nog) niet verplicht, maar zeker geen verkeerde keuze.

Een investering die zich vanaf dag één uitbetaalt

Eerlijk is eerlijk, een elektrische bakfiets koop je natuurlijk niet elke dag. Het vervoermiddel vraagt een investering, maar betaalt zich vanaf het moment van aankoop jarenlang uit. Een elektrische bakfiets wordt door veel Nederlanders gebruikt als alternatief op een tweede autootje. Je kunt er tot wel vier kinderen mee vervoeren en er ook nog eens andere dingen zoals boodschappen in kwijt. Net als die ingeklapte buggy. Bovendien vermijd je met een elektrische bakfiets files, brandstofkosten en parkeerproblemen en -kosten.

Termijnbetaling

Vanzelfsprekend hangt er aan een elektrische bakfiets een ander prijskaartje dan aan een gewone bakfiets. Zoals gezegd vergt dit vervoermiddel een eenmalige investering, waar je vervolgens direct veel plezier van zult hebben. Betaal je de elektrische bakfiets die jij op het oog hebt liever in termijnen? Ook dat is bij Aktiebikes geen probleem. Voldoe je het totaalbedrag in drie termijnen, dan wordt daar 0% rente over berekend. Bovendien geldt na je aankoop ook altijd 14 dagen bedenktijd.

Een elektrische bakfiets kopen voor bedrijven

Ook binnen de bedrijfswereld heeft de elektrische bakfiets inmiddels zijn entree gedaan. Moet jij of je collega de hele dag van klant naar klant? Dan is dit vervoermiddel zeker de moeite van het overwegen waard. Steeds meer bedrijfstakken laten hun bestelwagen voor wat hij is en kiezen voor een twee- of driewieler. De aanschaf- en onderhoudskosten van een elektrische bakfiets liggen een stuk lager en bovendien blijven werknemers een stuk gezonder. Ook heeft een elektrische bakfiets een positieve en trendy uitstraling. Precies wat je naar je klanten wilt uitstralen! Ook het milieu zal je dankbaar zijn.

Zakelijke fietsers: een tweewieler of een driewieler?

Overweeg je als ondernemer een elektrische bakfiets in plaats van een bestelwagen aan te schaffen? De keuze voor een tweewieler (cargo bike) of een driewieler (cargo trike) is van verschillende zaken afhankelijk, maar niet in de laatste plaats van de producten die je vervoert. Een elektrische bakfiets met drie wielen heeft een sterkere neiging tot stuiteren en is ook wat zwaarder. De bestuurder van de fiets zal iets meer kracht moeten zetten. Wel is een driewieler stabieler en heeft hij een hogere laadkracht.

Het onderhoud van je elektrische bakfiets

Door je elektrische bakfiets regelmatig goed te (laten) onderhoud, verzeker je je van een vervoermiddel met een lange levensduur. Maak je elektrische bakfiets dus regelmatig schoon en controleer zijn banden en verlichting. Ook is het verstandig om af en toe na te gaan of alle boutjes en schroeven nog vastzitten. Zaken die je door een monteur laat doen zijn het controleren van de controller box, accu, speed sensor en stuurindicator, net als andere zaken zoals de kabelgeleiding en de spaakspanning. Ook het afstellen van de voor- en achterremmen laat je het best aan een monteur over.

 

Bekijk ook: Elektrische Fiets - Elektrische Fiets Heren - Elektrische Fiets Dames

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Aktiebikes.nl 9,5 / 10 - Reviews @ Webwinkelkeur