Terug

Elektrische Fiets Dames Kopen? Nu tot 40% SALE [GRATIS verzending] ✔️ (97)

✔️ In 3 termijnen betalen met 0% rente - ✔️GRATIS verzending - ✔️ 14 dagen bedenktijd - ✔️Niet goed? Geld terug! [SALE TOT 40%!]

Filters

Elektrische Fiets Dames Kopen? Nu tot 40% SALE [GRATIS verzending] ✔️

Elektrische fiets dames - Vind jouw ideale elektrische fiets!

Een elektrische fiets dames is de afgelopen jaren onverminderd in populariteit toegenomen. Waar we voorheen vooral oudere mensen op een fiets met trapondersteuning zagen, is dat nu anders. Een elektrische fiets voor dames is tegenwoordig zelfs trendy en geschikt voor alle leeftijden. Of je nu een e-bike zoekt voor woon-werkverkeer of voor hobbyritten door de natuur, dankzij het ruime assortiment van Aktiebikes vind je hier altijd waarnaar je op zoek bent. Heb je vragen bij de zoektocht naar de voor jou ideale elektrische fiets voor dames? De professionals van Aktiebikes helpen je graag.

Het frame van een dames e-bike (Elektrische fiets dames)

Een elektrische fiets voor dames wordt gekenmerkt door hetzelfde soort frame als dat de traditionele damesfietsen hebben. Zo heeft een dames e-bike eveneens een kortere afstand tussen het zadel en het stuur, omdat vrouwen gemiddeld een korter bovenlichaam en kortere armen hebben. Het verschil met herenfietsen bedraagt doorgaans een aantal centimeter. Echter wil dat niet zeggen dat een elektrische fiets voor dames ook uitsluitend voor dames is bedoeld. Ben je als man wat ouder en/of minder soepel, dan is de instap van een damesfiets veel prettiger.

Comfortabel fietsen en ook nog eens trendy voor de dag komen

De elektrische fiets dames is hipper dan hip. Behalve aan de functionaliteit en het comfort wordt er ook steeds meer aandacht aan de styling van de tweewielers besteed. Een e-bike voor dames gebruik je voor ritjes naar je werk, bezoekjes aan de supermarkt, een koffie in de stad of voor sportieve fietstochtjes in je vrije tijd. Steeds meer fabrikanten bieden een steeds breder assortiment aan. Ben je dus op zoek naar een elektrische fiets voor dames, dan is er heel wat om uit te kiezen. Keuzestress? Aktiebikes helpt je graag!

De juiste dames e-bike uitkiezen

Op zoek naar een elektrische fiets voor dames? Je vindt de voor jou ideale fiets wanneer je een aantal punten kritisch in ogenschouw neemt. Het is al gauw aantrekkelijk om de fiets met het volgens jou mooiste design te kiezen, maar daar doe je jezelf tekort mee. Let alvorens je een elektrische fiets voor dames gaat aanschaffen, op de framemaat, de plaats van de motor en de accu. Alleen zo haal je het maximale uit een elektrische fiets voor dames.

De juiste framemaat voor elektrische fiets dames

De framemaat van een elektrische fiets voor dames is de hoogte van het frame in centimeters. Het frame meet je vanaf het hart van de trapas, tot het punt waar de zadelpen uit het frame komt. Heb je nu een fiets waar je prettig op rijdt, dan kun je de framemaat opmeten om zo een goede indicatie te krijgen van het type elektrische fiets voor dames waarnaar je op zoek moet. Heb je geen referentiekader, meet dan je binnenbeenlengte. Dit is de lengte van je voeten tot je lies. Het aantal centimeters vermenigvuldig je met 0,68 en voilà: dit is de framemaat waarnaar je op zoek moet. Zoek je naar een elektrische fiets voor dames, zorg dan dat je de framemaat niet over het hoofd ziet. Een verkeerde maat kun je namelijk niet herstellen met het hoger of lager zetten van het zadel. Kies je een elektrische fiets voor dames die de voor jou juiste afmeting heeft, dan verzeker je jezelf van comfortabele ritten waarbij je spieren en gewrichten niet onnodig worden belast. En zo maak je het fietsen met jouw e-bike alleen nog maar veel leuker!

Een elektrische fiets voor dames: welke type motor is het geschiktst?

Ga je op zoek naar een elektrische fiets voor dames, dan is het type motor van essentieel belang. De motor van een dames e-bike kan zich op drie verschillende plekken bevinden. Zo kun je kiezen voor een elektrische fiets voor dames met een voorwielaandrijving, achteraandrijving of middenmotor. Het type motor dat je zou moeten kiezen, is afhankelijk van hoe je van plan bent je elektrische fiets te gebruiken. De positie van de motor heeft namelijk een sterke invloed op de rijeigenschappen van je tweewieler.

Een voorwielmotor, middenmotor of achterwielmotor?

Rijd je vooral binnen de stad, dan is een elektrische fiets voor dames met een voorwielmotor zeer waarschijnlijk al afdoende. Dit type motor is namelijk ideaal voor korte afstanden en vlakke routes. Een voorwielmotor trekt jou en je fiets als het ware vooruit. Een middenmotor is een betere keuze wanneer je op zoek bent naar een elektrische fiets voor dames om voor langere afstanden te gebruiken. De trapkrachtsensor waarmee een middenmotor is uitgerust, kan de meest nauwkeurige ondersteuning bieden. Een achterwielmotor geeft je de sterkste aandrijving en duwt je fiets als het ware vooruit.

Hoeveel onderhoud vergt een elektrische fiets voor dames?

Vanzelfsprekend vraagt een elektrische fiets voor dames meer onderhoud dan een traditionele fiets. Dit komt vanwege de complexere onderdelen zoals de motor, accu en de elektronica. Het onderhoud dat je zelf aan een elektrische fiets voor dames kunt plegen, is vergelijkbaar met het onderhoud aan een gewone fiets. Je kunt zelf de banden van je e-bike controleren, de fiets schoonmaken en boutjes, schroeven, lampjes en remblokjes controleren. Eens in de zoveel tijd is het verstandig je e-bike voor een onderhouds- of controlebeurt naar een professionele fietsenmaker te brengen. Professionele periodieke controles verlengen zijn levensduur.

Het verschil tussen een open en een gesloten kettingkast Het type kettingkast waarmee een elektrische fiets voor dames is uitgerust, bepaalt overigens ook voor een deel de mate van onderhoud. Een e-bike kan, net als een traditionele fiets, een open of een gesloten kettingkast hebben. Die laatstgenoemde vergt meer onderhoud omdat vuil en vocht makkelijk bij de ketting kunnen komen. Een gesloten kettingkast beschermt behalve de ketting ook jouw kleding. Het voordeel van een elektrische fiets voor dames met een open kettingkast is dat deze heel licht is. Ook bestaan er e-bikes met half open kettingkasten. Het type kettingkast op een elektrische fiets voor dames hangt ook deels samen met de positie van de motor. Wil je een e-bike met een gesloten kettingkast? Dan heb je de keuze uit exemplaren met een voorwiel- of middenmotor. Half open kettingkasten zijn met alle soorten motoren te combineren. Hetzelfde geldt voor open kettingkasten.

De levensduur van de accu

We zijn ons zo bewust van het belang van het type motor waarmee een elektrische fiets voor dames is uitgerust, dat we echter nog wel eens vergeten om stil te staan bij de accu. De motor zegt dan wel iets over de kracht, maar wanneer we willen weten hoe lang we onze elektrische fiets achter elkaar willen kunnen gebruiken, dan gaat het over de accu. Er bestaan overigens verschillende soorten accu’s. Afhankelijk van het specifieke type varieert de levensduur van de accu van een elektrische fiets voor dames van drie tot zes jaar.

De levensduur van de accu verlengen

Je kunt zelf invloed uitoefenen op de levensduur van de accu van je dames e-bike. Zo helpt het al een heel eind wanneer je hem op de juiste momenten oplaadt. Ook moet je je accu op een niet al te warme plek bewaren. Een kamertemperatuur is de beste temperatuur. Zul je de accu een tijdje niet gebruiken? Zorg er dan voor dat je hem niet helemaal, maar voor de helft oplaadt alvorens je hem opbergt. Ook dit komt zijn levensduur ten goede. Een accu stopt er overigens niet in één keer mee, maar gaat langzaam maar zeker minder goed presteren.

Moet ik een helm dragen als ik op een elektrische fiets voor dames rijd?

Op dit moment is het dragen van een helm bij het gebruik van een elektrische fiets voor dames en heren niet verplicht. Wij Nederlanders zijn ook niet erg geneigd om een helm te dragen vanwege de goede en veilige fietsvoorzieningen die er bestaan. Wel gaan er geluiden op dat de regelgeving rondom helmgebruik in de toekomst kan gaan veranderen. Ondanks het feit dat het nu geen verplichting is (dat heeft vooral te maken met de maximumsnelheid van 25 kilometer per uur), kan het natuurlijk nooit kwaad deze accessoire aan te schaffen.

Aktiebikes helpt je graag met het vinden van de voor jou beste e-bike

De manier waarop je voornemens bent de e-bike te gaan gebruiken, bepaalt dus de beslissingen die je neemt wat betreft het frame, de accu en de motor. Ben je van plan om dagelijks in je goede kleding met een elektrische fiets voor dames naar kantoor te gaan? Dan is een gesloten kettingkast een goed idee. In de weekenden lange ritten in de natuur maken? Ga dan voor een achterwielmotor. Denk je behoefte aan advies te hebben? De professionals van Aktiebikes voorzien je er graag van!

Het beveiligen van je elektrische fiets voor dames

Heb je de voor jou ideale elektrische fiets dames gevonden? Dan sta je op het punt een investering te doen waar je vanaf dag van profiteert. Een e-bike is een perfect alternatief voor de auto of het openbaar vervoer, zowel financieel als milieutechnisch gezien. Een elektrische fiets voor dames is iets om zuinig op te zijn. Behalve zorgvuldig onderhoud is ook veiligheid van belang. Stal je e-bike daarom het liefst in een overdekte, beveiligde fietsenstalling. De verzekering eist een ART-goedgekeurd slot van minstens twee sterren. Bij Aktiebikes vind je een ruim assortiment.

Bekijk ook: Elektrische Fiets - Elektrische Bakfiets - Elektrische Fiets Heren

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Aktiebikes.nl 9,5 / 10 - Reviews @ Webwinkelkeur