Terug

Elektrische fiets heren kopen? Nu tot 40% SALE [GRATIS verzending] ✔️ (37)

✔️ In 3 termijnen betalen met 0% rente - ✔️GRATIS verzending - ✔️ 14 dagen bedenktijd - ✔️Niet goed? Geld terug! [SALE TOT 40%!]

Filters

Elektrische fiets heren kopen? Nu tot 40% SALE [GRATIS verzending] ✔️

Elektrische Fiets Heren - Voor elke man!

Ben je op zoek naar een elektrische fiets voor heren? Bij Aktiebikes ben je dan aan het juiste adres. Je vindt hier tal van elektrische fietsen, van eenvoudige stadsfietsen tot geavanceerde trekking bikes. Dus of je af en toe door de stad fietst of juist langere afstanden aflegt, voor iedere man bestaat er een ideale elektrische fiets heren. In onze winkel vind je tientallen e-bikes voor mannen. Vragen of twijfels? De professionals van Aktiebikes staan je graag te woord.

De kenmerken van een elektrische herenfiets

Net als de gewone fietsen wordt er ook bij elektrische fietsen onderscheid gemaakt tussen dames- en herenmodellen. Een elektrische fiets heren wordt ook hier gekenmerkt door zijn horizontale framebuis, die het frame overigens ook nog eens extra stevig maakt. Een elektrische fiets voor heren is in diverse lengtematen verkrijgbaar. Bij Aktiebikes vind je e-bikes voor heren met framematen van 48 tot 61 centimeter. De fietsen hebben maximaal 17 versnellingen. Ook zijn er exemplaren zonder versnellingen.

Een elektrische fiets voor heren: trendy én betaalbaar

Elektrische fietsen stonden voorheen vooral bekend als vervoermiddelen voor ouderen. De afgelopen jaren zijn ze hun stoffige imago echter in flink tempo kwijtgeraakt. Toch zijn het vooral de mannen die nog twijfelen of ze wel goed doen aan de aanschaf ervan. Dit heeft vooral met imago te maken. Een elektrische fiets voor heren komt tegenwoordig in de hipste designs. Ook zijn ze een stuk goedkoper dan reizen per auto of openbaar vervoer. Bedenk je maar eens dat de aanschaf van een elektrische fiets voor heren evenveel kost als een jaar met de trein reizen.

De levensduur van een elektrische fiets voor heren Ben je op zoek naar een elektrische fiets voor heren, dan kun je het wat prijs betreft zo gek maken als je zelf wilt. Hoe lang je met een elektrische fiets voor heren kunt doen? Je kunt ervan uitgaan dat een accu minimaal vijf tot zes jaar meegaat. Ga je er echter zuinig mee om en sla je jouw e-bike in een droge ruimte op? Dan kan de levensduur van de accu maar liefst meer dan tien jaar worden. De accu stopt overigens niet van het ene op het andere moment, maar wordt gestaag minder.

De framemaat

Ben je voornemens een elektrische fiets voor heren aan te schaffen? Aangezien dit een aankoop is die je niet jaarlijks doet, is het belangrijk om goed de tijd te nemen om alle mogelijkheden te bekijken. Ook is het van belang dat je je met je elektrische fiets voor heren maximaal comfortabel kunt voortbewegen. Veel fietsers denken dat hun lichaamslengte bepalend is voor de framemaat van een elektrische fiets voor heren, maar dat is eigenlijk niet waar. De juiste framemaat bepaal je niet aan de hand van alleen je lengte, maar ook aan de hand van je lichaamsverhoudingen.

De juiste framemaat voor een elektrische fiets voor heren bepalen

Heb je op dit moment al een fiets die prettig fietst? Dan kun je natuurlijk zijn framemaat opmeten. Is dat niet het geval, dan meet je je binnenbeenlengte. Dit is de meest betrouwbare maat, want je algehele lichaamslengte zegt natuurlijk niet per se iets over de lengte van je benen. De binnenbeenlengte meet je op door de afstand tussen de grond en de kruishoogte te meten. Deze lengte in centimeters vermenigvuldig je met 0,68. De uitkomst van deze berekening is de juiste framemaat voor een elektrische fiets voor heren.

De verende zadelpen

Heeft de fiets echter een verende zadelpen, dan moet je nog eens vier centimeter van deze berekening aftrekken. Een zadelpen heeft een specifieke functie. Gedurende het fietsen wordt er constant druk op jou uitgeoefend. Bijvoorbeeld op je handen, maar middels het zadel ook op je billen. Een verende zadelpen kan het fietscomfort flink verhogen. Omdat de zadelpen het zadel doet veren, wordt het zadel niet telkens tegen je aan gedrukt. Vooral wanneer je met je elektrische fiets heren langere afstanden aflegt, is dat erg prettig.

De positie van de motor

Wat ook absoluut niet vergeten mag worden als je een elektrische fiets voor heren wilt kopen, is de positie van de motor. Alhoewel je het misschien niet zou verwachten, speelt de plaats waar de motor zich bevindt wel degelijk een rol. Waar je de motor bij de heren e-bike geplaatst wilt hebben en over hoeveel kracht deze moet beschikken, is vooral afhankelijk van de doeleinden waarvoor je een elektrische fiets voor heren gaat gebruiken. De plaats van de motor en ook accu is van sterke invloed op de rijeigenschappen van een elektrische fiets voor heren. Met andere woorden: het karakter van jouw e-bike wordt vooral bepaald door de positie van de motor. Op dit gebied heb je drie verschillende opties. Je kunt kiezen voor een elektrische fiets voor heren met achterwielaandrijving, een elektrische fiets voor heren met een voorwielaandrijving en een e-bike voor heren met een middenmotor. Binnen elke categorie vind je bij Aktiebikes meer dan genoeg opties.

Een elektrische fiets voor heren met een voorwielmotor

Een e-bike voor mannen met een voorwielmotor is bij uitstek geschikt voor het rijden door vlakke landschappen en het afleggen van korte afstanden. De voorwielmotor is vrij stil. Omdat hij aan het voorwiel van een elektrische fiets voor heren is bevestigd, krijg je het gevoel als het ware vooruit te worden getrokken. De rotatiesensor die de motor aanstuurt, meet niet met welke kracht je trapt, maar alleen of je wel of niet trapt. Daardoor is de ondersteuning altijd constant. Let wel: hij is dus iets minder krachtig bij tegenwind of hellingen.

Een elektrische fiets voor heren met een middenmotor

Leg je iets langere afstanden af en begeef je je ook met enige regelmaat op wat heuvelachtig terrein? Dan is een e-bike voor heren met een middenmotor het aangewezen type fiets voor jou. Doordat de motor zich in het midden van de e-bike bevindt, geeft deze elektrische fiets voor heren een erg stabiel gevoel. Het fietsen gaat dan ook erg natuurlijk. De middenmotor laat zich aansturen door een trapkrachtsensor, waardoor de ondersteuning nauwkeuriger is dan bij een voorwielmotor.

Een elektrische fiets voor heren met een achterwielmotor

Tot slot de e-bike met de achterwielmotor: deze is eveneens geschikt voor lange afstanden en wat heuvelachtiger landschappen. Omdat de motor zich bij het achterwiel bevindt, heb je altijd het gevoel dat je met de wind in de rug fietst. Het achterwiel wordt direct aangedreven. Wel wordt het daardoor iets minder stabiel. E-bikes met een achterwielaandrijving hebben doorgaans een open kettingkast. Hierdoor vergt een dergelijke elektrische fiets voor heren ook wat meer onderhoud. Dit komt doordat vuil en vocht makkelijk bij de ketting kunnen komen.

De prijs van een elektrische fiets voor heren

Wat prijs betreft kunnen we stellen dat een elektrische fiets voor heren met een voorwielmotor gekenmerkt wordt door het vriendelijkste prijskaartje. Ook zijn e-bikes met dit type motor onderhoudsvriendelijk. Een e-bike met een middenmotor is iets duurder in aanschaf, net als een e-bike met een achterwielmotor. Dit is te verklaren door de hogere kracht die zij kunnen leveren. De laatstgenoemde categorie vereist door zijn doorgaans open kettingkast ook wat meer onderhoudskosten.

Een open of een gesloten kettingkast?

Net zoals bij normale fietsen het geval is, heb je ook bij een elektrische fiets voor heren de keuze uit drie verschillende typen kettingkasten. Dit zijn gesloten, open en halfopen kettingkasten. De meeste stadsfietsen hebben een gesloten kettingkast. Dit beschermt niet alleen de ketting, maar ook jou tegen vuil en vocht. Heb je een elektrische fiets voor heren met een open kettingkast? Dan heb je ook de beschikking over meer versnellingen. Meer onderhoud is echter wel gevergd. Een halfopen kettingkast biedt je ook meer versnellingsmogelijkheden en beschermt je enigszins tegen vuil en vocht.

Welke e-bike past bij jou?

Om de juiste elektrische fiets voor heren te kiezen, is het zaak om niet alleen op de uitstraling van het vervoermiddel af te gaan. Met de aanschaf van een e-bike voor heren doe je een investering waar je jarenlang plezier van hoort te hebben. Dus of een elektrische fiets voor heren nu gebruikt gaat worden door een zakenman in pak of een sportieveling die in het weekend graag kilometers maakt, maakt veel verschil. Let dus zeker op de framehoogte, de plaatsing van de motor en het type kettingkast. Indien gewenst voorziet Aktiebikes je graag van advies.

Onderhoud aan je e-bike: voor een lang en zorgeloos fietsleven

Tot slot het onderhoud. Wil je lang en zorgeloos plezier hebben van je elektrische fiets voor heren, dan is het zaak deze ook goed te verzorgen. Een e-bike heeft aanzienlijk meer onderhoud nodig dan een gewone fiets, omdat het onderdelen zoals een motor, een accu en elektronica bevat. Wanneer je onderhoud door een professionele fietsenmaker dient te laten uitvoeren, is afhankelijk van de hoeveelheid kilometers die jij met het vervoermiddel maakt. Diverse zaken zoals het schoonmaken van de fiets, het controleren van de banden, remblokjes en verlichting kun je zelf uitvoeren.

Bekijk ook: Elektrische Fiets - Elektrische BakfietsElektrische Fiets Dames

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Aktiebikes.nl 9,5 / 10 - Reviews @ Webwinkelkeur